I helga var det duket for siste Norgescup junior med finaler søndag, en helg spekket med skiglede, trøkk og gode opplevelser. Arrangementet holdt sted på Beitostølen og arrangeres i kombinasjon med NM del 2 for seniorer. Fredag var det distanserenn 5km fristil (damer) og 10km fristil (herrer), der alle juniorene konkurrerer mot seniorene, noe som skaper god motivasjon og er et høydepunkt for mange juniorer. Her deltok sju teamløpere. Tre utøvere kom på poengplass, Guro med en sterk 9. plass i K19/20, Ola som en god nummer 18 og Vetle på en fin 28. plass, begge i M19/20. Sistnevnte var kun 12 sekunder fra å nå finalen søndag, noe som har vært målet i år. Det er små marginer i idretten, og med litt stang ut ved noen anledninger har Vetle fått blod på tann for neste sesong, sisteåret som junior. Jakob ble for øvrig nr 58 og Knut gikk inn til en 76. plass i M19/20. Sevat glimtet til med sesongbeste med 40.plass i M18, og samme ble det for Andres med 41. plass i M17. Andres har tatt store steg i år, og er meget motivert for å jobbe hardt for å fortsette den gode trenden.

I Norgescupfinalene starter de 30beste sammenlagt gjennom sesongen i kvinneklassene, og topp 50 i herreklassene. Søndag hadde vi Guro i Norgescupfinalen i K19/20 (10km skibytte), og Ola og Trym i finalen i M19/20 (20km skibytte). Guro hadde en super avslutning på en noe tung dag, hun var sterk og endte på 13.plass, noe som også ble sammenlagtplassen i Norgescup junior i K19/20. Finalen til guttene fortonet seg som meget spennende, Ola gikk et sterkt løp og endte på 9.plass. En rå avslutning for en sisteårs junior. Trym har hatt sin beste sesong som junior med en rekke topp15-20-plasseringer tidligere i vinter. Men med sykdom rundt junior-NM og til nå ble han satt noe tilbake, men viste likevel god innsats med 31.plass i finalen. Trym endte på 28.plass sammenlagt og Ola gikk seg opp til 30.plass. Sistnevnte fikk endelig vist seg frem der han hører hjemme.

Team Hallingdal er et team for bredde og topp. Vi har blant annet som mål å få juniorer til å satse som seniorer. Og det har vi oppnådd, tre av fire kommende seniorer (søndagens finaleløpere) vil satse hardt videre for å se hvor gode dem kan bli. De er talentfulle og full av dedikasjon og passion for sport, så her er det gode muligheter for spennende år for Hallingdal på skikartet.

Vi er fornøyd med sesongen og har mange gode prestasjoner og fin utvikling å vise til. Samtidig er vi hele tiden ute etter å utvikle oss, ha det gøy sammen og se hver enkelt. I april er det tid for avkobling, evaluering av sesongen og planlegging av neste sesong som starter med oppkjøring 1.mai. Vi har et stort ønske om å fortsette å sette Hallingdal på kartet og bidra til langrennssporten lokalt, nasjonalt og etter hvert internasjonalt. Vi takker for følget og supporten denne sesongen!

Sondre