I perioden 30 – 4.oktober har det blitt avholdt en treningssamling i Hemsedal. Samlingen var i regi av Buskerud skikrets, med trener Sondre Eriksen i spiss. Sondre Eriksen hadde ansvaret for junior og seniorgruppa, der vårt team stilte mannsterke. Team Hallingdal stilte med ti stk, ut av våre fjorten aktive løpere. Dette var en såkalt «åpen samling» der hvor det ble åpnet opp for både ungdom, juniorer, seniorer, foreldre og trenere. Dette er tredje året hvor Buskerud skikrets velger å legge samlingen til Hemsedal. Kanskje ikke uten grunn? Hemsedal regnes gjerne som et eldorado for skiløpere, og på høsten så er det ekstra idyllisk i denne dalen. Med flotte høstfarger, 4km rulleskiløype, samt mange lite trafikkerte fylkesveier så kan man forstå at løpere trekkes til Hallingdal.

Samlingen ble startet på lørdag, der hvor første økta var en rolig rulleskitur for vår del. Treningsiveren strålte utover dalen, da de om lag 90 løperne satte ut på økt. Noen på rulleski, andre på beina. Med en så stor gjeng, så krever det at den store gruppen splittes opp i mindre grupper. Dette er for å sikre kvalitet på øktene, samt at logistikken skal gå opp i opp. Denne dagen ble avsluttet med en fin hurtighetsøkt som var inspirert av Anders Bystrøm sin økt fra i fjor. Tolv drag, der det ble mange tette og jevne dueller. 3 og 3 i sammen, med maksimal innsats på hvert drag.

Dag 2 pangåpnet med en brutal elghufsøkt. Elghufs er gjerne en standardøkt for langrennsløpere flest, og ingen unntak her. Med avkortede staver og mange lange blikk oppover i bakken, så ble det tilbakelagt om lag 500 høydemeter. Med start fra bunn av holdeskarsvegen, så ble det «hufset» opp skitrekket med avslutning til fjellcafeen. En brutal økt i et realt høstvær. Dagens økt nr.2 ble en moderat staketur med påfølgende styrketrening i trøimshallen. I trøimshallen så gjennomførte vi en gammel og god sirkeltrening. Her hadde det blitt lagt opp en godt gjennomtenkt sirkel, der hvor løperne fikk kjørt seg bra. Nok en solid økt.

På mandag (dag 3) så stod en tradisjonell «kombiøkt» på programmet. Først klassisk rulleski, etterfulgt av skøyting på rulleski. Alt fra 2-4 timer ble gjennomført, og vi kunne bokføre mange gode mil på rulleskiene. Etter at gårsdagen inneholdt mye trening i intensitetssone 2-5 (halvhardt-hardt), så var det deilig å holde seg i snakketempo i dag. På høsten er det viktig å ha et godt teknikkfokus på øktene, så det ble lagt inn 20-30 minutter uten staver for å utfordre teknikken litt ekstra. Ettermiddagsøkta ble en lett løpetur langs den flomberørte hemsil-elva. Et forferdelig regnvær i natt hadde satt sine spor langs elva.

Tirsdag (nest siste dag) åpnet med nok en tøff økt. Treningsøkta ble denne gang gjennomført i rulleskiløypa i totteskogen. Dragtid (tid utenfor komfortsonen) på økta ble alt i fra 25-45min i intensitetssone 3-5. Dragtiden bestemmes ut i fra alder og nivå, der de eldste går lengst. En fantastisk bra økt, der mange i teamet var svært fornøyd med prestasjonene sine. En stor fordel på en slik samling er at man får god matching fra andre i skikretsen, og man får en pekepinn på hvor man står og hva man burde jobbe med. Det ble filmet på økta, og teknikkvideoer ble gjennomgått med trener Eriksen senere på dagen. Ettermiddagsøkta ble spenst og hurtighet i hemsedølingenes godt brukte spenstbakke. Solid innsats, der det ble gjennomført mange eksplosive hopp, samt mange eksplosive spurter.

Siste dagen ble en verdig avslutning på samlingen. Et halvmaraton på fjellet med snø i lufta. Varigheten her var 3-4 timer, og det var en fornøyd gjeng som ankom Skogstad Hotell etter endt tur. Guri Hulbak fungerte som guide på denne turen, i sin egen «bakgård». Noen av de eldste gutta avsluttet samlingen på tur med Sondre Eriksen. Det ble gått på rulleski tur/retur Grøndalen, der en veldig god nyhet ble avslørt underveis. Eriksen skal nemlig være med noen dager til Ramsau, Østerrike den kommende uken. Sammen med vår eminente trener Sondre Lunde så ligger det godt til rette for en knallbra samling i Ramsau. Omtrent halvparten av teamet reiser allerede på mandag, mens andre halvparten reiser ned fire dager etter. Her har utøverne kunnet velge mellom 10 dager og 14 dager. Vi setter et godt punktum for årets samling i Hemsedal, og vi ser veldig frem mot Ramsau! Stay tuned! J

Sporty hilsen, Trym Halbjørhus Fikke.

Trener Sondre Eriksen som alltid er i strålende humør.

Video Video_1 Video_2