Sponsorbrev høsten 2017

Sesongoppkjøringen tar for alvor form om høsten. Da jobber vi med å være gode 24-timersutøvere og balansere hverdagen mellom trening, restitusjon, skole, jobb, familie og sosialt. Halvparten studerer eller jobber i Hallingdal, og resten er spredt rundt om i Norge hvor de studerer eller jobber; Lillehammer (Trym, Vetle, Emil, Knut og Gunn Karoline), Bø i Telemark (Kjetil Andre) og Trondheim (Ola). Da er det fint med mange samlingsdøgn, der vi får samlet gjengen. I sommer har de også vært flinke til å møtes for å trene, da alle har base i Hallingdal. Flere er i oppstart av studier og samtlige, både i og utenfor Hallingdal, har kommet godt i gang med høstens forpliktelser. Vi er stolte av å knytte hallinger sammen, og legger til rette for at de kan representere klubben sin, Team Hallingdal og ta del i et fellesskap der vi utvikler mennesket og utøveren.

I juni var vi en uke i Bø i Telemark hvor vi deltok på Sommarlandssprinten, Kanalrennet (begge tv-sendte renn) og utførte testing ved Høgskolen i Sørøst-Norge. Det er viktig å komme ut av dalen litt og få testa seg mot resten av Norgeseliten og bredden. Dette klarte vi med bravur med pallplasser til Trym og Emil, og jevnt over med mange sterke prestasjoner. Testingen på høgskolen i Bø gjentok vi i høst, og sammen med andre tester ser vi at gruppa er i positiv sportslig utvikling. Vi har hatt fokus på utviklingsmål, samtidig som vi dyrker sterke sider. Vi streber etter å sette gode mål der hver utøver planlegger uka i god tid, og hver økt skal ha mål og mening. Vi går for kvalitet, og jobber hardt med dette. Vi har fått innspill fra mental trener og jobber med å utvikle mentale teknikker for å kunne yte maksimalt når startskuddet går. Det er også en del konkurrering i sommerhalvåret. Trym, Kjetil og Emil er de som har vist seg sterkest på rulleskirenn av våre gjennom sommersesongen. Trym representerte Norge i rulleski-VM i Sverige, med en sterk 6. plass på 20km fellesstart klassisk som bestenotering.

I høst er det mye på agendaen, og det trenes mye og hardt. Vi har lagt bak oss to firedagers samlinger på Storefjell Resort Hotel, som er en av våre gode sponsorer. Her er det opp til oss hvor gode samlingene blir, for fasilitetene og naturen gir oss alt vi trenger for gulløkter som gir fart i sporet. I skrivende stund er en femdagers åpen samling gjennomført i Hemsedal, under ledelse av Buskerud Skikrets. Vi stilte mannsterke og fikk også en god sprintøkt med Sogn- og Fjordane skikrins sitt kretslag, som også var i Hemsedal på samling. Utøverne er førnøyde og undertegnede har fått tilbakemelding fra andre trenere på at vi har mye bra på gang, og flere sterke i troppen. Og like viktig, vi utvikler oss i et flott fellesskap der vi har det veldig gøy sammen. Humor, godt humør og iver etter å trene sammen og utvikle seg sammen, det er vi gode på. Vi har god bredde og noen spydspisser som er med på å sette en god standard på fellesøktene. Hver tirsdag samles de som bor i Hallingdal til morgenøkt på Gol, og i tillegg har vi i snitt en fellesøkt per uke som spres geografisk i Hallingdal.

Seniorene starter sesongen i november på Beitostølen, mens juniorene har VM-mønstring i desember på Natrudstilen, og norgescupstart på Beitostølen i januar. Vi planlegger en samling for seniorer på Lillehammer, og en lokal samling for juniorer før sesongen fyrer i gang. I oktober drar vi til Ramsau i Østerrike hvor vi bor på 1300 meters høyde og går på ski på Dachsteinbreen (2700moh). Her får vi ro til mye god trening på ski og barmark. I år har vi også med oss en gjestetrener, Sondre Eriksen, spesielt med tanke på å øke trykket på den tekniske jobbingen. Vi er utrolig takknemlig til våre sponsorer som virkeliggjør vår drift, og bidrar til realisering av trening for tredje året på rad i «internasjonale omgivelser». Takk for at dere er på lag og heier på oss!

Sporty hilsen

Sondre Wright Lunde

Trener, Team Hallingdal

 

 

Det er stengt for kommentarer.