Medalje i JR-NM på Gåsbu – Guro gikk laget inn i medaljekampen.

Åtte teamutøvere var på Gåsbu og i aksjon under helgas JR-NM. Det var en utøver som stjal showet denne helga. Guro Jordheim var svært delaktig på søndagens stafett for jenter  i JR-NM da Buskeruds førstelag sikret seg bronsemedaljen. Totalt stilte 64 lag til start. Hun var sjuende lag ut på tredje etappe og gikk en meget sterk etappe som resulterte i at hun avanserte til bronseplass og fikk beste etappetid. Guro hadde en strålende helg med en fin 15. plass på 15km klassisk og en sterk 9. plass på 5km friteknikk i K19/20. Det er små marginer oppover på lista, Guro er 8 sekunder fra topp 6 og 25 sekunder fra medalje på 5km. Slike avstander gir stor motivasjon, og Norgescup/NM del 2 på Beitostølen om snaue to uker skal hun gå samme distanse, da blir det å måle krefter mot Marit Bjørgen, Therese Johaug og resten av eliten.

Andres hadde bestemt seg fra start og gikk inn til premieplass (beste tredel) og ny personlig bestenotering med 45. plass på fredagens 10km klassisk i M17. Premieplass ble det også på Trym (44.plass), Vetle (58.plass)  og Jakob (63.plass) på 20km klassisk i M19/20. Vetle fulgte opp med ny solid premieplass lørdag og fikk ut alt med en 40. plass på 10km fristil, 16sekunder opp til poengplass. Gunn er fortsatt fersk i gamet men hadde glede av å gå sitt beste NC-renn noensinne og erfare at treneren ropte: «Du går din beste Norgescup noensinne».

På søndagens stafett stilte hel 115 guttelag på startstreken. Vetle gikk 3. etappe for Buskeruds 3. lag som endte på 20. plass. Han endte litt i et «vakuum» og med en litt hard start ble det tungt å beholde plasseringen, men man må gutse! Jakob gikk en strålende førsteetappe for Buskeruds 5. lag og vekslet som nr 20. Laget endte til slutt på 45. plass. Andres og Sevat gikk første og siste etappe for Buskeruds 8.lag, som endte på 62. plass. Sevat gikk laget opp 9 plasser på sin etappe, og hadde sin beste dag under dette NM. Flere av teamutøverne var hjemme på grunn av blant annet sykdom, og flere av guttene var ikke helt fornøyd og har mer inne enn hva de viste i helga. Dette ønsker de å vise i avslutningen av Norgescup og sesongen. generelt. Vi får ikke gått skirenn om igjen, men vi kan gå mange nye som gir spennende utfordringer og arenaer for god mestring og idrettsglede.

I skrivende øyeblikk jobber vi med å nå ut til de unge lovende 2000- og 2001-modellene som går på ski i Hallingdal for fremtidig rekruttering for et slagkraftig Team Hallingdal, som sammen med sponsorene er rustet til å gi hallingene et godt tilbud for juniorer og til dels seniorer. Målet vårt er å utvikle juniorer til å ville satse videre som seniorer, og/eller kunne ha glede av og bidra til videreføring av skisportene i årene som kommer. Noe vi har lykkes med til nå.  Vi takker våre sponsorer for et strålende samarbeid, uten dere ville ikke dette vært mulig! Med sponsorer og et god støtteapparat kan vi fortsette med å utvikle bredde og topp i en alder der mange ungdom faller av idretten.

Hilsen Sondre

Bildene ligger i tilfeldig rekkefølge.