Jr NM 2016 ble arrangert på Gåsbu. Cred til Vang som arrangerte et veldig bra NM.

Det er alltid lurt å komme til stedet én til to dager før, for både å gjøre seg kjent med løypa og få en evt. lang reise ut av kroppen. Torsdagene før slike helger er alltid avsatt til en «vekkeøkt» som følge av en uke med å bygge overskudd. På rennplanen fredag stod det 15 km klassisk for meg, (20 km for de eldste guttene og 10 km for de yngste guttene). Selv følte jeg at formen var god, men på en 15 km distanse er det av og til litt vanskelig å planlegge et godt disponert løp, der man verken går for hardt eller for rolig ut. En 15.plass er en grei plassering. Andres hadde her et utrolig bra løp!

Lørdag kjente jeg lysten på en god plassering. Med god dialog med the boss – coachen – la vi en god plan. 5 km skøyting går veldig fort. Enten var det å satse alt fra start eller å komme til mål med en følelse av å ikke ha gitt alt. Valget var enkelt. Følelsen av å stå på startstreken å høre sekundene pipe ned er alt annet en behagelig. Ute i løypa får man tilbakemeldinger om hvordan man ligger an. Konstant syre i oppoverbakkene. Mot slutten er det bare gi det man har igjen. Det holdt til en 9.plass, og kun 25 sek bak pallen, noe som var en opptur.

Siste dag i NM helga er det duket for stafett. Det er alltid like gøy. Buskerud hadde i år et veldig bra lag på jentesiden. Med både denne beskjeden og selvtilliten fra dagen før gledet jeg meg til min etappe. Laget lå på en 7.plass til veksling, og jeg visste jeg måtte gi alt for at laget skulle ha en sjanse til en mulig medalje. Da siste etappen gikk ut i 3. posisjon turte jeg ikke følge med. Det ble spurt og laget gikk inn til bronsemedalje. Det var utrolig gøy. Min første NM-medalje!! Det er vanskelig å sette ord på hvor glad man blir når nivået i Norge er så høyt som det er. 64 lag stilte til start. Må si at også smøreren traff spiker’n ganske godt denne helga.