Sju medaljer og gode prestasjoner i KM i Hemsedal.

KM i Hemsedal ble en suksess med klassisk distanse på lørdag og fristil distanse på søndag. Teamet hadde åtte utøvere i aksjon lørdag og seks utøvere søndag, og vi hentet hjem sju medaljer. På åpningsdagen tok Trym og Ola gull og sølv på 10km klassisk i Menn senior. Svært gledelig at tidligere teamutøver Jakob (nå NTNUI) delte førsteplassen med Trym. På 5km klassisk gikk Guri forrykende og endte som sølvmedaljør i K17. Gunn-Karoline vant sekundstriden om fjerdeplassen i K19/20. Med nye ski fikk Sjur en klassisk opptur med sin 6. plass på 10km klassisk i M17. I M19/20 var Knut og Sevat klare til å gi alt i løyper de kjenner godt. Knut var tre sekunder bak pallen med sin fjerdeplass, og Sevat fulgte opp med 8. plass i en klasse med små marginer mellom plasseringene. De var ikke helt fornøyde med dagen, noe som tente en gnist og lyst til å klinke revansjelystent til på søndagens skøytedistanse. Asle hadde ikke helt formen som han viste i NC, og endte på 11. plass i M18. Det kommer fort nye muligheter.

På skøyterennet avslutningsdagen tok samtlige gutter medalje. De var tente og inspirerte av teamkamerat Sigurd, som få timer før gikk inn til en sterk 86. plass i Marcialonga. De viste råskap, godt trøkk og lovende avslutninger. Noe som er svært viktige i tette dueller. Knut startet likt med flere konkurrenter i M19/20 etter første sekundering, men så økte han bare. Han ble kretsmester og var meget fornøyd med prestasjonen, og det på en dag der han faktisk ikke kjente noen storform. Det lover godt for fortsettelsen. I samme klasse fulgte Sevat opp med et godt renn med en sterk avslutning. Han lå på tredjeplass ved siste sekundering i den beryktede monsterbakken. Derfra og inn til mål mobiliserte han alt, og kapret sølvet. En kanonavslutning bydde også Sjur på. Han jobbet og kjempet godt sammen med Geir Blom Breivik (Kongsberg IF), og det resulterte i en strålende bronseplass. Det var tungt underveis, men han var sterk i hodet og bet seg fast. Gunn-Karoline var raskest av våre jenter på søndag, og viser fremgang i løypa med sin 5. plass i K19/20 på 5km fristil. Guri hadde en noe tyngre dag enn i går og endte på 5. plass i K17, 37 sekunder bak pallen.

Til uka er det NM på Lygna der Ola og Trym starter med 15km klassisk på torsdag. Kjetil-Andre er i Kazakhstan og deltar i student-OL, som er verdens største idrettsarrangement i år. Han starter med 10km klassisk på mandag. Rennene herfra kan ses på Eurosport. Juniorene trener frem mot og gleder seg til NC på Voss om tre uker. Her avholdes også sprint-NMjr i friteknikk.